Excursie Rosa Spierhuis Laren

rosa spierhuis

Een leven lang kunst: unieke vervlechting van wonen, zorg en kunst.  Dat is te vinden in het Rosa Spier Huis in Laren. Het Rosa Spier Huis heeft een nieuwe locatie gekregen op een prachtige plek in Laren. EGM architecten maakte hiervoor het ontwerp. Deze woon- en werkgemeenschap biedt kunstenaars en wetenschappers van alle leeftijden een fijne plek om hun passie blijvend uit te oefenen. En zorg te ontvangen indien nodig.

Wonen, werken, ontmoeten
Het nieuwe huis heeft  137 levensloopbestendige wooneenheden, verpleegzorg, maar ook een centraal cultuurhuis. Gemeenschappelijkheid, privacy en een zekere kleinschaligheid zijn ingrediënten die terug te vinden zijn. Maar ook de groene omgeving. Interieur en exterieur lopen in elkaar over door individuele en gezamenlijke terrassen, pergola’s en transparante verbindingen. Het huis heeft eigen concert- en theaterzaal, expositieruimte, galerie café, ateliers, studio’s en een beeldentuin. Daar ontmoeten kunstenaars , wetenschappers en kunstliefhebbers van jong tot oud elkaar.

Kom de kunst afkijken!
Ben je benieuwd naar deze prachtige locatie?  EGM biedt je samen met ZorgSaamWonen de gelegenheid om op donderdagochtend 18 november tussen 9.30-12.00 uur kennis te maken met deze inspirerende plek.

Programma

9.30 uur: ontvangst met koffie

10.00 uur: opening

10.05 uur: Rosa Spierhuis, Karin Anneart, bestuurder

10.20 uur: Het Gebouw, Willeke Smit, architect

10.35 uur: De Ervaringen, bewoner en beeldend kunstenaar Herre Methorst

10.50 uur: Vragen aan sprekers

11.00 uur: rondleiding

11.45 uur: afronden

Meld je aan:

Aanmelden voor de excursie kan via deze link

Voor leden van ZorgSaamWonen: 25 euro

Voor niet-leden:75 euro

Er is plek voor maximaal 35 deelnemers. 

Meer informatie:

https://egm.nl/architecten/media/publicaties/projectmagazine-rosa-spier-huis-laren/727

https://rosaspierhuis.nl/

Locatie: Hector Treublaan 97, Laren