Webinar: Zorg op afstand, hoe zit dat juridisch?

crisistijd

De coronacrisis zorgt voor heftige situaties in de zorg. De druk op zorgverleners is groot en (eenzame) ouderen hebben het bijzonder moeilijk met de genomen maatregelen. Tegelijk dwingen de omstandigheden tot creativiteit er raakt innovatie in de zorg in een stroomversnelling. Daarbij dient uiteraard de privacy in acht genomen te worden. Of verandert er één en ander in deze ongebruikelijke tijd? In dit webinar is aandacht voor de algemene uitgangspunten van privacy in de zorgverlening, en wordt specifiek de toepassing gemaakt op vraagstukken die zich voordoen in de coronacrisis: zorgverlening op afstand en ook het beeldbellen met naasten. Wat moet u regelen en waar moet u op letten bij het borgen van de privacy van de cliënt? 

Voorzitter : Rene Benneker 

Sprekers: Danielle Kikken en Christian Pouwels 

Tijdstip webinar: 16.00 uur - 17.00 uur met tussen 17.00 uur en 17.15 uur de mogelijkheid om rechtstreeks in gesprek te gaan met de sprekers en uw vragen te stellen

Programma:
1.    Privacy in de zorg: algemene uitgangspunten
2.    Privacyregels in de zorgrelatie
3.    Zorg op afstand en beeldbellen met familie

Over de sprekers: 

Danielle Kikken, hoofd juridische zaken bij BOUF Legal, adviseert zorgorganisaties en brancheorganisaties bij juridische en beleidsmatige vraagstukken. Danielle heeft ruime ervaring in de zorgsector: als beleidsadviseur bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en als jurist bij  Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en Zorgpartners Midden-Holland te Gouda, een zorginstelling op het gebied van ouderenzorg en thuiszorg.

Christian Pouwels, verbonden aan BOUF Legal als legal counsel, verstrekt juridisch en beleidsmatig advies aan zorgorganisaties en brancheorganisaties op het gebied van gezondheidsrecht. Christian heeft na zijn bachelor Rechtsgeleerdheid de master Privaatrecht en de master Public International Law afgerond aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn studie was hij werkzaam als juridisch medewerker bij BVD Advocaten.

Na afloop van het webinar zal de Powerpoint presentatie tezamen met 2 door BOUF ontwikkelde producten worden toegezonden. Het webinar is gratis voor leden en partners van ZorgSaamWonen. Sluit je aan >>