Kristien
Vandenberghe
Kristien Vandenberghe
Functie
Hoofd Cultuur & Communicatie
Organisatie
Triamant
Telefoon

Profiel


Kristien Vandenberghe is hoofd Cultuur & Communicatie en lid van het uitvoerend comité bij Triamant en ijvert voor kwaliteit van leven. Als toonaangevend woonzorgvernieuwer in Vlaanderen creëert en ontwikkelt Triamant gastvrije, bruisende buurten waar bewoners voluit leven en tot op hoge leeftijd zelfstandig wonen. Een mix van generaties leeft er door mekaar, kerngezond of met een lichte tot zware zorgvraag. Omzien naar mekaar, de autonomie behouden en lekker lang vitaal blijven staan er centraal. Omwonenden en ondernemers komen er net zo graag als de bewoners zelf. Aan dit woon- en leefconcept kneedt Kristien al mee sinds de vroege startup-fase van Triamant.

Zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk gelukkig leven. Niet alleen wat Triamant beoogt, maar ook Kristiens persoonlijke drijfveer en rode draad doorheen haar professionele loopbaan. Als communicatieadviseur richt zij zich op concepten en organisaties waar gezondheidsbevordering en kwaliteit van leven sterke thema’s zijn. Na 7 jaar bij de Communicatiedienst van Janssen Belgium (J&J) te hebben gewerkt, zette Kristien zich bij Cigna Health Insurance in voor expats en hun familie. Voor zij Triamant vervoegde, leidde Kristien de communicatie voor een gezamenlijk preventieproject van zo’n 150 huisartsenpraktijken in goede banen.

Kristien is een sleutelfiguur in de concept- en beeldvorming voor Triamant. Regelmatig geeft zij interne concepttrainingen die de neuzen van alle ‘Triamantairs’ in dezelfde richting houden. Zij schrijft graag teksten voor bladen en boeken en is tevens woordvoerder. Met plezier houdt zij lezingen over wonen, zorg en voluit leven.