Merel
Putman
merel putman
Functie
Conceptontwikkelaar
Organisatie
Blauwhoed

Profiel


Vanuit de Blauwhoed Studio werkt Merel aan de verschillende concepten van Blauwhoed waaronder Senior Smart Living. Het slim verbinden van de wensen van de (oudere) doelgroep met maatschappelijke opgaves en die vertalen naar een goed woonconcept is de uitdaging die we graag aangaan.  

Merel: “Ik geloof erin dat een goed woonconcept over meer gaat dan de woning zelf, de zachte factoren en de community zijn cruciaal. We zoeken de balans tussen het vinden van zowel privacy als verbinding.” In het ontwerp besteden we daarom extra aandacht aan het stimuleren van ontmoeting zoals collectieve binnentuinen, brede galerijen en een huiskamer direct naast de entree. Maar we zorgen ook voor plekken waar bewoners privacy hebben.  

We merken ook dat senioren heel geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en graag hun steentje bijdragen aan een beter milieu (met het oog op de toekomst van hun (klein)kinderen). Daarbij stimuleren nieuwe woonprojecten voor senioren de doorstroming op de woningmarkt. Senioren die verhuizen laten een woning achter en brengt zo een lange verhuisketen op gang waardoor gezinnen en starters de kans krijgen op een betaalbare woning.

Genoeg redenen om ons extra in te spannen verleidende projecten voor deze doelgroep te realiseren. We leveren dan ook graag onze bijdrage in concrete projecten maar ook diverse (netwerk)verbanden zoals dit platform Zorgsaam Wonen en in de kopgroepen ‘Langer Thuis’ van de grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.  

Blauwhoed is een projectontwikkelaar die met haar projecten een bijdrage wil leveren aan het welzijn, geluk en gezondheid van bewoners. We ontwikkelen alles mét de mensen zelf. Een van de belangrijke doelgroepen waar Blauwhoed voor ontwikkelt zijn de senioren. Met het concept ‘Senior Smart Living’ willen we het fysieke en sociale domein met elkaar combineren.  

Blauwhoed blogt!, beweging in woningmarkt, ontwikkel voor senioren!  https://blauwhoed.nl/nieuws/beweging-woningmarkt-ontwikkel-voor-senioren  

Real Estate Future beursjanuari 2021, 
https://www.youtube.com/watch?v=51HZzsjfN_Y&list=PL7M3pdvCVdzpQsVTm_LmQbJT69hwnghRK&index=57  

 

https://blauwhoed.nl/expert/merel-putman