Peter
Camp
Peter Camp
Functie
Auteur/Consultant
Organisatie
Matrix Management Consult

Profiel


Peter Camp studeerde organisatiesociologie en -psychologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij heeft een consultancybureau en was lang verbonden aan Mastersopleidingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Een van zijn aandachtsvelden is methoden voor organisatieontwikkeling. Daarover publiceerde hij een tiental boeken. Waaronder De gekookte kikker (1991), De praktijk van de matrix (1998), De broedfactor (2009) en Delen met de matrix (2018). 

Daarnaast is Peter Camp gefascineerd door moderne architectuur en nieuwe woonvormen.

In Gebouwen met een ziel (2003) onderzoekt hij het bijzondere van moderne gebouwen, het belang ervan voor organisaties en mensen, en de wijze waarop de belangen op elkaar worden afgestemd. 

Wonen in de 21e eeuw (2017) is een bundeling en plaatsbepaling van allerlei bekende en nieuwe woonvormen tegen een achtergrond van veranderende woonbehoeften. Dit naslagwerk bevat meer dan 250 voorbeelden, uit België en Nederland, van burennetwerken, bouwgroepen, woongemeenschappen en zorgcollectieven.

In opdracht van de gemeente Den Haag stelde hij het boek samen: Daar Woon ik! Hier wonen wij. Dit  wordt in de zomer van 2020  gepubliceerd. Het gaat over woonvormen voor gezinnen die in de stad willen wonen. 

Peter Camp is lid van de denktank van het Architectuur Centrum Nijmegen. Hij is ook de initiatiefnemer van een burennetwerk en een cohousingproject in Arnhem. 

Hij houdt van kennisdelen en post regelmatig over nieuwe woonvormen op Linkedin en Facebook.