Excursie Griffioen

Griffioen

Griffioen, ontmoetingsplek en kloppend hart

Griffioen is de ontmoetingsplek waar iedereen die in Nijmegen Oud-West woont, kan genieten van lekker eten, sporten en samen zijn. Organisaties BUUR, Riverland Healthcentre, Sterker sociaal werk en ZZG zorggroep, de initiatiefnemers achter Griffioen, hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. En te verkennen wat je met elkaar én met de plek Griffioen, tevens een locatie van ZZG zorggroep voor zelfstandig wonen met zorg en logeren, kunt betekenen voor de gemeenschapsversterking in Nijmegen Oud-West. 

Het samendoen is een hele belangrijke motor achter het concept Griffioen; samen als initiatiefnemers en samen met bewoners. Maar ook anders denken, werken vanuit de bedoeling en gewoon doen! Inge van de Sande van ZZG zorggroep en Netwerk Nonna en Daniel Jackson van BUUR, twee van de initiatiefnemers, vertellen graag meer over de plek Griffioen, de totstandkoming van de samenwerking en het concept Griffoen. Lef, innovatie gedreven, domein overstijgend, buiten de gebaande paden treden en tegendruk durven geven wanneer nodig. Zomaar een paar begrippen die aan de orde zullen komen. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan voor de excursie naar de winnaar van de ZorgSaamWonen Publieksprijs 2023. 

Programma

14.45 uur | Inloop in het eetcafé van Griffioen
15.00 uur | Welkom, kennismaking en introductie door Inge van de Sande en Daniel Jackson
15.10 uur | Groep 1: Rondleiding, Groep 2: Presentatie concept Griffioen en met elkaar in gesprek
15.55 uur | Wissel groep 1 en groep 2
16.00 uur | Groep 1: Presentatie concept Griffioen en met elkaar in gesprek, Groep 2: Rondleiding
16.45 uur | Nagesprek over Griffioen
17.00 uur | Afsluiting met drankje 
 

De 20 plekken zijn inmiddels bezet. Wil jij toch graag mee op excursie? Stuur een mail naar Tessa voor een plekje op de wachtlijst.