Wat is ZorgSaamWonen?

Over ons

 

ZorgSaamWonen is het landelijke kennisplatform over wonen, welzijn en zorg, dat het fysieke- en het sociale domein (de stenen en de mensen) met elkaar verbindt. Het platform richt zich onder andere op kwetsbare mensen die zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen op een manier die bij hen past. Alleen samen zorgen we voor prettige en inclusieve buurten waar zij ertoe doen en kunnen meedoen, ontmoeten, werken en bewegen.

De missie van ZorgSaamWonen is het in één community verbinden van professionals en organisaties vanuit het fysieke en sociale domein zoals burgers, vrijwilligers, gemeenten, corporaties, welzijn- en zorgorganisaties en beleggers, ontwikkelaars en bouwbedrijven.

Het platform brengt mensen bij elkaar op basis van de eigen professie en deskundigheid en uit belangstelling voor het onderwerp. Door samen te werken, spelen we sneller in op de maatschappelijke opgave: de samenleving zo inrichten, dat ook mensen die een combinatie van wonen, welzijn en zorg nodig behoeven, een fijn thuis hebben. 

Wat doet ZorgSaamWonen?

congres 2022

 

Landelijk Congres

Elk jaar ontmoeten leden, experts en partners elkaar op het ZorgSaamWonen congres. Om (nieuwe) mensen uit het netwerk te ontmoeten, inspiratie op te doen en vol energie en ideeën weer naar huis te gaan. Samen moeten we het doen!

Lees meer >

excursie

Excursies

Wat is er leuker dan over jouw plan, project, living lab, visie of innovatie te praten op de plek waar het allemaal gebeurt? Elk jaar we een aantal keren op werkbezoek bij één van de leden en krijgen uit de eerste hand de nieuwste inzichten aangereikt.

Bekijk de agenda >

expertmeeting 3 april

 

Masterclasses

Onder leiding van deskundige sprekers een halve dag nieuwe kennis opdoen. Interactief, kleinschalig, relevant, praktisch toepasbaar en met inspirerende deelnemers.

Bekijk de agenda >

foto congres 22

 

Seminars

Door het jaar heen bespreken we een aantal belangrijke thema's waaronder Vitaal Ouder Worden, Wonen & Woonomgeving en Omzien Naar Elkaar. Tijdens de seminars gaan we, onder leiding van ZorgSaamWonen-experts, aan de slag met vakgenoten. Mouwen opstropen en echt samen een stap verder komen!

Bekijk de agenda >

magazine

 

Digitaal Magazine

Drie keer per jaar ontvangen ongeveer 25.000 leden het ZorgSaamWonen magazine. Dit digitale magazine staat vol met interessante achtergrondverhalen, blogs, vlogs, visies en actuele kennis. 

Lees meer >

expertmeeting 3 april

De Community

ZorgSaamWonen bespreekt wat er leeft. Bij wie gaan we op werkbezoek? Welke projecten gaan we actief volgen? Welke thema's zijn actueel? Welke factoren staan echte samenwerking in de weg? Samen met onze community werken aan de zorgopgaven van vandaag.

Lees meer >