Excursie Kloostervelden

Kloostervelden

Je krijgt nu de kans om net als Koningin Máxima - zij kwam in juni 2023 een kijkje nemen - een inspiratiebezoek te brengen aan één van de eerste, volledig inclusieve wijken van Nederland.

In 2021 won Kloostervelden in Sterksel de Brabantse Stijlprijs, een prijs die zich richt op de kwaliteit van de leefomgeving. En niet voor niets was Kloostervelden winnaar met “Een thuis voor iedereen”! Kloostervelden biedt plek aan circa 600 mensen met en zonder beperking. Het voormalig instellingsterrein rond het historisch kloostercomplex Providentia is op initiatief van zorgorganisatie Kempenhaeghe omgevormd tot een woonwijk met allerlei voorzieningen zoals een brasserie, een galerie/atelier, cadeauwinkel, fitness, kinderopvang, moestuinen, wijkboerderij en kunstroute “Prikkels en Tintelingen”. Nieuwsgierig geworden? Ga mee op werkbezoek naar dit bijzondere wijkje waar ‘omgekeerde integratie’ heeft plaatsgevonden en waar een hechte dorpsgemeenschap zorgt voor een warme plek voor iedereen. Je hoort de verhalen over de totstandkoming, over de samenwerkingsperikelen, je ziet de diversiteit aan woningen, je ontmoet betrokkenen én je proeft de sfeer! Kijk voor meer informatie op kloostervelden.nl of bekijk het magazine op vbgroep.nl.

Programma

13.15 uur | Inloop
13.40 uur | Welkom door Antwan van Ooijen, directeur woonzorg van Kempenhaeghe 
13.45 uur | Introductie Kloostervelden door Hilke Huysinga, Sociale planologie voor een inclusieve leefomgeving; Ambassadeur Kloostervelden
14.30 uur | Rondleiding, wandeling door de wijk
15.15 uur | Vragen en discussie (ontmoeting met bewoners, samenwerkingspartijen)
16.00 uur | Afsluiting met borrel

De excursie zit inmiddels vol. Wil jij toch graag deelnemen? Stuur een mail naar Tessa voor een plekje op de wachtlijst.