Excursie naar Geworteld Wonen in Rijswijk

Geworteld Wonen Rijswijk

Op woensdag 6 september gaan we in de middag op excursie naar geworteld Wonen Rijswijk. Dit doen we in samenwerking met Beyond Now en INBO.

Het klinkt als een droom. In de overvolle Randstad op een landgoed wonen met een hectare grond, waar je zelf je eigen groenten en fruit produceert. Niet als baron of jonkvrouw, maar met zo’n vijftig huishoudens. Dat is ‘Geworteld Wonen’. Groen, gezond, ondernemend, duurzaam en leuk! Op de plek van de voormalige buitenplaats Sion in RijswijkBuiten staan 47 appartementen en eengezinswoningen, een gemeenschappelijke schuur om te werken of te hobbyen en vooral héél veel (moes)tuin.

Geworteld Wonen is een initiatief van architectenbureau Inbo en Beyond Now. Gestart in de zomer van 2012 en geheel opgeleverd in het voorjaar van 2018. Leer van de ervaringen tot nu toe! Hoe krijg je zo'n project voor elkaar? Hoe houd je het gezellig met elkaar? wat is de invloed van de architectuur op de kans op ontmoetingen en welbevinden van de bewoners? Jeroen Simons van INBO, Alex Sievers van Beyond Now en bewoners vertellen je meer. 

Samen met de bewoners is gewerkt aan een community waar mensen verantwoordelijk zijn voor de gemeenschappelijke tuinen en elkaar beter kennen dan in andere woonbuurten. Dat heeft als gevolg dat mensen ook meer naar elkaar om kijken.