Lunchlezing 'VPT in de wijk': haalbaarheid en financiering

VPT in de wijk

Op 16 mei vond de eerste lunchlezing plaats over Volledig Pakket Thuis (VPT) in de wijk. De tweede lezing gaat over de haalbaarheid en financiering van VPT in de wijk. Er bestaan nog forse schotten tussen de verschillende betrokken partijen in het leveren van zorg in de wijk. Concrete oplossingen zijn er nog niet maar wel inzichten in de financiën van nu en het wenkend perspectief waar we naar toe gaan.

Carolien Vermaas van AAG zal aan de hand van een fictieve casus ingaan op de thema’s samenwerking, business modellen (onder andere rond de financiering van ontmoetingsruimten), MKBA als instrument. Zij bespreekt de huishoudboekjes van een aantal personas binnen het VPT-concept.
Marion Verhey en Mariëlle Scholten van zorgorganisatie Carinova geven inzicht in de kosten, lichten het perspectief van het zorgkantoor/verzekeraar, de zorgorganisatie en de zorgclient toe. Ook de onderwerpen ‘preventie’ en ‘brandveiligheid’’ zullen de revue passeren. Daarna gaan we in gesprek met elkaar en met jullie! Tot slot bespreken we de knelpunten en kansen.

In de derde lunchlezing op 27 november hopen we dat reacties van jullie en vooral werkende voorbeelden hier verdere invulling aan kunnen geven. Tevens zullen we dan dieper in gaan op de (brand) veiligheid. Wat te doen in een woongebouw, met bestemming wonen, waar door MPT/VPT best kwetsbare mensen wonen. Wie zorgt er bij calamiteiten voor deze mensen?

Lees nu het verslag!