Seminar 'Ik zie je buiten'

Seminar

Wat kun je doen in de openbare ruimte of in gebouwen waardoor ontmoetingen ontstaan tussen groepen mensen die elkaar normaal niet zo snel vinden? Ontmoetingen die een menging van groepen stimuleren en mogelijk juist hierdoor een onverwachte combinatie van groepen mensen met verschillende achtergronden opleveren. Hoe kunnen fysieke interventies bijdragen aan verbinding tussen buurtgenoten, bijvoorbeeld tussen jong en oud, met of zonder zorgvraag? Verbindingen die eenzaamheid verminderen en het gevoel ertoe te doen vergroten? 

Op woensdag 4 oktober organiseren we het seminar 'Ik zie je buiten', het thema van de ZorgSaamWonen Award 2023. Tijdens dit seminar gaan we met elkaar in gesprek over het belang van uitnodigende plekken voor ontmoetingen die inclusie bevorderen. Dat doen we op verschillende manieren:

  • Een gesprek met Joost Smit, predikant Ontmoetingskerk Vathorst. 
    Samen leven, groeien, geloven en ontmoeten. Hart van Vathorst, waar het seminar plaatsvindt, is een unieke plek in Amersfoort. Je vindt hier twee zorginstellingen, een kerk, een kindercentrum en een restaurant, samen onder één dak. 
  • Keynote spreker Ad de Bont, partner en stedebouwkundige bij Urhahn Stedenbouw & Strategie én auteur van het boek 'Buitenkansen - voor een uitnodigende buitenruimte' neemt ons mee langs prachtige voorbeelden.
  • De inspiratiemarkt waar je in gesprek kunt met de initiatieven die zich hebben aangemeld voor de ZorgSaamWonen Award
  • Een gesprek met Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, over het belang van uitnodigende plekken voor ontmoeting en inclusie. 
  • Het bepalen van de winnaars van de publieksprijs en de juryprijs voor de ZorgSaamWonen Award 2023. Genomineerden geven een pitch over hun initiatief. Waarna de jury, bestaande uit juryvoorzitter Jet Bussemaker en juryleden Otwin van Dijk, Rick Kwekkeboom, Joost Smit en Els van Betten, de juryprijs uitreiken. Het aanwezige publiek bepaalt de winnaar van de publieksprijs. 

Wil jij op deze prachtige en uitnodigende locatie in Amersfoort ook geïnspireerd worden? Meld je dan aan voor het seminar. Het programma begint om 13.30 uur. Vanaf 13.00 uur ben je van harte welkom. We sluiten de dag rond 17.00 uur feestelijk met elkaar af.

 

Lees nu het verslag!