Webinar 'Op naar een toekomstbestendige wijk: leren van zorg voor de buurtvisites'

zorg

Velen kennen de website van zorgvisite. Van 2011 tot en met 2019  publiceerden -met een straf tempo van elke twee weken- Tineke van den Klinkenberg en Hetti Willemse via hun alter ego de Dames THe hun bevindingen over hun onverwachte bezoeken die zij aan woonzorgcentra en verpleeghuizen door heel Nederland aflegden. Nu is de buurt aan de beurt. Hoe draagt de buurt in al zijn aspecten bij aan zorg uitstellen en/of voorkomen. Hoe wordt ontmoeting, levensloopbestendigheid gestimuleerd? Met dezelfde onbevangen en frisse blik gaat Hetti Willemse nu met sociaal geograaf Ad van Elzakker de buurt in. Wat valt op? Wat zijn ‘tips and tricks’ om sociale duurzaamheid van de buurt te realiseren? Jo Visser fonds, stichting Thuis Voelen en ZorgSaamWonen organiseren een webinar hierover om als actoren in het veld hiervoor de smaak te pakken te krijgen.  Tijdens het webinar horen we eerste bevindingen van de al afgelegde Zorg voor de buurtvisites en horen we terug van een gemeente en corporatie wat zij eraan hebben gehad. Tot slot gaat een jonge onderzoekster haar eigen ervaringen met de Zorg voor de buurtvisite met ons delen en vertellen  hoe dat haar onderzoek inspireert.

We hebben ook nog een primeur! We lanceren op het einde van dit webinar een interactieve website met de zorg voor de buurtvisites én de 200 zorgvisites.

 

Het programma

12.00 uur | Opening

12.05 uur | Terugblik op Zorg voor de buurtvisites en vervolg door Hetti Willemse van Stichting Thuis Voelen

12.25 uur | In gesprek met onder meer Anne van Grinsven, corporatie Woonzorg Nederland en een gemeente over hun ervaringen met de Buurtvisite

12.50 uur | Thuis Voelen in de buurt door Evelien Kelfkens, Leyden Academy en Daniëlle Swart, Jo Visser Fonds/Leyden Academy

13.05 uur | Lancering website

13.10 uur | Afsluiting

 

Dit webinar en de interactieve website is mede mogelijk gemaakt door het Jo Visser Fonds, Stichting Thuis Voelen en ZorgSaamWonen.