Nieuwe subsidieronde collectieve wooninitiatieven Zuid-Holland

Er is een nieuwe subsidieronde voor collectieve wooninitiatieven. Dit najaar 2023 heeft de provincie Zuid-Holland besloten om een bedrag van €75.000 beschikbaar te stellen voor de planvorming van (innovatieve) collectieve wooninitiatieven.

Om meer diversiteit in de woningbouw te bevorderen, stimuleert de provincie nieuwe woonvormen die vaak buiten de gebruikelijke ontwikkelaars, corporaties en bouwbedrijven vallen. Dit wordt gedaan via de subsidieregeling Plankosten Collectieve Wooninitiatieven, die deze vernieuwende initiatieven ondersteunt. Verenigingen, wooncoöperaties en stichtingen krijgen de kans om gebruik te maken van deze financiële ondersteuning om de haalbaarheid van hun projecten te onderzoeken. Deze initiatieven zijn bedoeld om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan specifieke en nieuwe woonvormen, met name voor mensen die de wens hebben om met gelijkgestemden te wonen of voor zij die afhankelijk zijn van zorg.

De subsidieregeling kan per collectief één keer aangevraagd worden in de periode van 1 oktober 2023 tot en met 1 december 2023. Lees er meer over op zuid-holland.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.