Companen en Public Result gaan samen voor meer uitvoeringskracht bij maatschappelijke crises

Kees Stob van Public Result (links) en Bram Klouwen van Companen (rechts)
Kees Stob van Public Result (links) en Bram Klouwen van Companen (rechts)

Vraagstukken rond volkshuisvesting worden steeds complexer. Adviesbureau Companen in Arnhem werkt al decennia aan bruikbaar onderzoek en beleid rond woningmarkt en leefomgeving. Om opdrachtgevers ook verder te helpen bij de realisatie van hun beleid, zocht het Arnhemse bureau naar verbreding van zijn dienstverlening. Die vond het bij Public Result in Rijswijk; een gerenommeerd adviesbureau voor implementatievragen. Goed nieuws voor beleidsmakers en beslissers in de (semi-)publieke sector met een groeiende behoefte aan uitvoeringskracht.

Van onderzoek en beleid naar realisatie

Een gezonde dosis pragmatisme, betrokkenheid bij maatschappelijke opgaven en de wil om in opdrachten net een stap verder te gaan. ‘Het typeert zowel Companen als Public Result en vormt de basis van ons besluit samen te gaan’, zegt Bram Klouwen, algemeen directeur van Companen. Een samenwerking die zich in de praktijk al bewijst. Bijvoorbeeld bij het werken aan uitvoeringsplannen van woon- en woonzorgvisies en bij de monitoring van Regio Deals. 

‘De opgaven van onze opdrachtgevers worden steeds veelomvattender en kunnen vaak niet los van elkaar worden gezien’, aldus Klouwen. ‘Bovendien neemt de druk op dossiers als wonen en zorg, wijkenaanpak en (arbeids)migratie de komende jaren alleen maar toe. Voor een oplossing is een stevige inhoudelijke en onderzoeksmatige basis nodig. Maar opdrachtgevers vragen ook steeds vaker hulp bij de daadwerkelijke uitvoering van die dossiers. Door onze kennis en ervaring te bundelen,  kunnen we beter aan die vraag voldoen.’ Kees Stob, directeur van Public Result, vult aan: ‘Onze portefeuilles vullen elkaar aan. Samen stappen we over sectorgrenzen heen en denken we buiten bekende kaders. We verbinden thema’s die elkaar raken, zoals wonen, werken en leefbaarheid. Zo kunnen we onze opdrachtgevers beter ondersteunen bij vraagstukken rond brede welvaart.’

Eén bedrijf, twee adviesbureaus

Companen en Public Result vormen nu formeel één bedrijf, maar blijven twee adviesbureaus met elk een eigen naam en expertises. Juist omdat die elkaar zo mooi aanvullen. Companen blijft de sterke partij in onderzoek, procesbegeleiding, beleid en monitoring rond woon-, woonzorg- en wijkgerichte vraagstukken. En Public Result de specialist in beleid en uitvoeringsprogramma’s rond regionale vraagstukken (Regio Deals), arbeidsmigratie, economie en arbeidsmarkt, en wijkenaanpak.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.