Angela
Jansen
angela jansen
Functie
Voorzitter Raad van Bestuur
Organisatie
ZZG Zorggroep

Profiel


Aangenaam. Mijn naam is Angela Jansen en ik ben sinds 2019 voorzitter raad van bestuur bij ZZG zorggroep.

ZZG zorggroep voelt zich verantwoordelijk om de uitdagingen van de komende decennia vol aan te gaan. Er komt een dubbele hoeveelheid ouderen met een zorgvraag naar ons toe die we (slechts) met dezelfde hoeveelheid medewerkers als die nu beschikbaar zijn, kunnen ondersteunen.

Ik mag nog zo’n 20 jaar werken tot mijn pensioen. Tegen die tijd is het 2040 en is het aantal ouderen in ons land tot het hoogste punt gekomen. Voor mij is helder dat dit de absolute focus is voor de jaren die komen gaan. Dit kan niemand alleen: we hebben brede kennis, expertise en betrokkenheid nodig van verschillende type organisaties. Als ZZG brengen we de kennis van zorgprofessionals in. Dit in combinatie met onze kennis en ervaring op het gebied van kleinschalig wonen en de infrastructuur in de wijk op het gebied van dagbehandeling, wijkverpleging en herstel & revalidatie.

Door de samenwerking en inspiratie te zoeken met de leden van het platform ‘ZorgsaamWonen’ verwachten we grotere stappen te kunnen zetten.

Daarnaast zoeken de organisaties in het maatschappelijke middenveld in Nijmegen elkaar actief op. Dit doen we in een leergroep genaamd ‘Moderne devotie, Praktische wijsheid”. Ik moest zelf wel even wennen aan deze naam: de achterliggende gedachte is, dat de bestuurders van de drie woningcorporaties, de GGZ, gehandicaptenzorg, verslavingszorg en ouderenzorg zichzelf op het spel zetten - dus echt meedoen- en door middel van praktisch actieonderzoek het geleerde direct in de praktijk brengen. Dit alles met als doel: meer inclusieve wijken in onze mooie stad.