Eelke
Wiersma
Eelke Wiersma
Functie
Adviseur Wonen, welzijn en zorg
Organisatie
Mensen met dementie Groningen

Profiel


Eelke Wiersma heeft ruime ervaring in wonen, welzijn en zorg met name op het gebied van wonen met zorg. Mensen met een lichamelijke handicap in de Fokus woonprojecten; mensen met een verstandelijk handicap vanuit de SPD Twente en Ilmarinen. In de vele audits de mensen in en achter de verpleeghuizen en thuiszorg leren kennen.

Nu als mentor ziet hij de praktijk van thuis kunnen blijven wonen met de verbinding van ondersteuning vanuit WMO en ZvW. Als voorzitter van een cli├źntenraad de opgave van thuis wonen in een verpleeghuis met de regelgeving WlZ. Als lid van de delegatie Friesland-Groningen van de Raad van Ouderen nauw betrokken bij het beleid voor ouderen.

Hij heeft specifiek aandacht voor mensen met dementie en daarbij vooral het aspect van langer thuis kunnen (blijven) wonen en het kleinschalig wonen in de wijk. Daarbij heeft hij een website Mensen met dementie Groningen http://www.mensenmetdementiegroningen.nl/ als informatiepunt voor een dementievriendelijke samenleving in de Provincie Groningen met elke maand een nieuwsbrief.