Jasper
Klapwijk
jasper klapwijk
Functie
Zelfstandig Strateeg
Organisatie
Kantelingen Bv

Profiel


Zelfstandig strateeg (Kantelingen BV). Begeleidt bewonersinitiatieven en bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden die bewonersinitiatief waarderen. Ik ben als bedrijfskundige thuis in de strategie en marketing van zorg, vastgoed en pensioenen. Als politicoloog ken ik de beleidsvelden wonen en zorg en werk en inkomen goed. Ik geloof in coöperatie: samenwerking tussen de gemeenschap, de markt en de overheid. 

Ik begeleid bewonersinitiatieven als Door Achterveld Voor Achterveld, een initiatief voor wonen met zorg in het dorp Achterveld met de gemeente Leusden. Stadsdorp Elsrijk en de Gemeente Amstelveen help ik met de ontwikkeling van een wijkmonitor. In Amsterdam Slotervaart begeleidde ik de oprichting van de werkcoöperatie Samen aan de Slag met acht buurtinitiatieven in Slotervaart met de gemeente Amsterdam en het doorrekenen van de businesscase voor de wooncoöperatie De Nieuwe Meent. 

Ik werk zelf ook mee in bewonersinitiatieven als Plein 40-45 Energie, Stichting Huntu Makandra, Stichting Het Koffiehuis en Nederland Zorgt voor Elkaar. De winst uit mijn onderneming investeer ik in bewonersinitiatieven in maatschappelijke opvang, wonen en zorg.

Ik voel me ook thuis in de wereld van het beleid, bijvoorbeeld in de begeleiding van WHO CARES community of practice voor het atelier Rijksbouwmeester en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, voor wie ik ook een woonzorgchallenge organiseer. Voor VNG inventariseerde ik de inkoop van zorg en het Right to Challenge van bewonersinitiatieven, voor Platform31 maakte ik businesscases voor initiatieven in wonen en zorg.