Peter
van Veen
Peter van Veen
Functie
Directeur
Organisatie
Comelit Nederland
Telefoon

Profiel


Peter van Veen (1958) is sinds de oprichting in juli 2002 directeur van Comelit Nederland. Daarnaast vervult hij binnen de Comelit groep de functies Ständiger Vertreter Comelit Group - Niederlassung Deutschland en Export Sales Manager Mid Europe Comelit Group.
 

Vanuit de Nederlandse vestiging van Comelit in Papendrecht zet Van Veen zich in voor vernieuwing in de sector voor deurintercomsystemen, CCTV, alarm en huisautomatisering. Daarbij legt hij een accent op samenwerking in de (bouw)keten. Hij sluit allianties met voor de hand liggende en minder voor de hand liggende stakeholders, hij ontwikkelde een eigen visie op de toepassing en betekenis van zijn producten, daarbij strategisch gevoed door het Italiaanse moederbedrijf.

Van Veen heeft een achtergrond als docent elektrotechnieken. Na zijn  studie elektronica volgde hij de eerste dagopleiding voor technische docenten in Eindhoven en stond een aantal jaren voor de klas op een lagere technische school (LTO) in Den Haag. Zijn passie: bewijzen dat met inzet en de juiste begeleiding leerlingen geholpen kunnen worden om van techniek te gaan houden. Zijn overtuiging: technisch opgeleide, jonge mensen zijn nodig om maatschappelijke ambities op het gebied van welzijn mogelijk te maken.

Na zeven jaar in diverse functies binnen de school werd Peter gevraagd om opleidingsmanager te worden in de private sector. Hij vervolgde zijn carrière bij Philips en later bij Fluke, als Technical Engineer en specialist in netspanningskwaliteit en gaf lezingen over dit onderwerp. Dit werk bracht hem met regelmaat in contact met installateurs en het werk waarmee zij elke dag te maken hebben.

Bij HAVÉ-Digitap in Molenaarsgraaf werd Van Veen verantwoordelijk voor het sales team. Later werd hij bij de HAVE-groep Adjunct-directeur en dat bracht hem steeds regelmatiger in contact met Comelit. De producten van dit bedrijf vormden een onderdeel van het totale aanbod. Extra aandacht voor de Italiaanse leverancier resulteerde in een omzetgroei voor Comelit en dat trok de aandacht van de eigenaren…

In 2002 werd een joint-venture tussen de HAVÉ-Groep en  Comelit opgezet, die uitmondde in een 100% belang van de Italiaanse Comelit Group in 2004 en de aanstelling van Van Veen als Directeur. Samen met zijn team ontwikkelde hij in Nederland een strategie die in 2011 resulteerde in het marktleiderschap, terwijl hij de Duitse vestiging leidde naar een steeds sterkere marktpositie.  

De markt voor deurintercomsystemen is volgens Van Veen een echte niche in de bouwsector en in de elektrotechniek. “De  deurintercom heeft een grote invloed gekregen op de architectuur en de veiligheid binnen een gebouw en systemen worden steeds vaker geïntegreerd met zorgfuncties, huisautomatisering en beveiligingsinstallaties (CCTV en alarm). De waarde die het product kan toevoegen aan projecten krijgt te vaak te weinig aandacht, terwijl een passend deurintercomsysteem essentieel is voor het welzijn van bewoners.”