Yvonne
Witter
Yvonne Witter
Functie
Adviseur, initiatiefnemer ZorgSaamWonen
Organisatie
ZorgSaamWonen

Profiel


Vanaf mijn achttiende loopt de ouder wordende mens als rode draad door mijn vrijwillige en betaalde activiteiten. Ik ben in 1972 geboren in Amsterdam en heb altijd een bijzondere band met mijn grootouders gehad. Daar is de passie voor ouderen waarschijnlijk mee begonnen. Ik ben socioloog en sociaal gerontoloog. Tussen 1996 en 2005 heb ik met veel plezier gewerkt bij de landelijke ouderenorganisatie KBO-PCOB als beleidsmedewerker Wonen en Zorg. En tussen 2005 en 2019 ben ik vanuit Aedes vereniging van woningcorporaties met hart en ziel werkzaam geweest bij het Kenniscentrum Wonen-Zorg.

Samen met Daniëlle Harkes en Acquire heb ik in 2019 het platform ZorgSaamWonen opgezet. Ik wil me graag met onze partners, leden en geïnteresseerden inzetten voor een samenleving waarin mensen plezierig met elkaar ouder worden op de manier zoals zij zelf graag willen, met inzet van hun talenten, in onderlinge verbondenheid.

Ik houd graag lezingen over ouderen en wonen, over woonvormen, trends in wonen, zorg en welzijn. En schrijf graag blogs, artikelen, boeken en ben dol op 100-plussers, woongemeenschappen, dansen en vrijwilligerswerk. Ben altijd op zoek naar inspirerende voorbeelden en projecten in de wereld van wonen, zorg, welzijn.