Podcast

'Bouwen aan zorgzame gemeenschappen: makkelijker gedaan dan gezegd'

Hoe kunnen we de kracht van de maatschappij nog meer ontginnen? Dat vragen Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en ZorgSaamWonen zich af. In de vijfdelige podcastserie ‘Bouwen aan zorgzame gemeenschappen: makkelijker gedaan dan gezegd’ bespreken we de vraag met experts vanuit verschillende disciplines.

podcast

Zenzo en ZorgSaamWonen zien hoopvolle initiatieven in het land en die zijn hard nodig met het oog op de vergrijzing, het personeelstekort, krapte op de woningmarkt, toenemende eenzaamheid en een overheid die het initiatief steeds meer bij de burger wil leggen om de oude dag, inclusief zorg, te regelen. Zorgzame gemeenschappen vormen (een deel van) het antwoord op deze maatschappelijke uitdagingen. Dat vraagt om een goed samenspel tussen informele en formele zorg, meer flexibiliteit in het zorgsysteem, samenwerking tussen organisaties die zich bezig houden op het brede terrein van wonen, zorg, welzijn, werk, onderwijs en sport. Het is nodig om over muren heen kijken, lef te hebben, anders te denken. Het zijn de betrokken mensen die het verschil maken.

De ZorgSaamWonen Podcast 'Bouwen aan zorgzame gemeenschappen: makkelijker gedaan dan gezegd' is te luisteren via spotify. Luister nu!