Lunchlezing

lunchlezing

Het platform ZorgSaamWonen organiseert op 28 september de vierde lunchlezing van dit jaar.

Word nu lid en krijg gratis toegang tot de lezing. Deze lunchlezing is exclusief voor leden en partners.

Tijdens de lunchlezing Toekomstige woonvormen van 28 september leggen verschillende partners van ZorgSaamWonen hun ideeën aan je voor. Denk mee, laat je inspireren en bouw mee aan nieuwe woonvormen!

12.00 uur: welkom door Yvonne Witter, ZorgSaamWonen

12.05 uur:

Stapel-Op-Buren!
Het klassiek verzorgingstehuis is verdwenen en ouderen wonen zo lang mogelijk thuis. Maar veel ouderen voelen zich eenzaam en houden het thuis nog maar nauwelijks vol. Een eventuele stap naar het verpleeghuis komt dan vaak te plotseling en is te groot. Daarom is er een grote behoefte aan een tussenvorm tussen thuis en verpleeghuis. Een plek voor jong en oud, midden in de samenleving, veilig en geborgen en met alle nodige hulp, zodat niet nog verhuisd moet worden.

Hoe kan deze plek er uitzien? Wat is de samenstelling van de woongemeenschap? Hoe is dit financierbaar? Deze vragen hebben Jarno Nillesen van architectenbureau Wiegerinck en Maarten Visser van bbn adviseurs in een case- study onderzocht. Het resultaat hiervan willen zij graag ter inspiratie en discussie delen.

12.20 uur:

Hoe wil jij wonen als je oud bent?
EGM architecten deed onderzoek naar woonwensen van toekomstige ouderen en ontwikkelde daarbij ideeën voor woonvormen. Het onderzoek bracht een aantal verassende wensen boven water.  Anne Marie Eikelenboom, architect en onderzoeker bij EGM vertelt over het onderzoek en woonconcepten. 

https://egm.nl/architecten/projecten/hoe-woont-mijn-85-jarige-ik/547

12.35 uur: Biodynamisch licht: één van de allerkrachtigste interventies in de ouderenzorg
Guido Peters, Business Development Manager bij Sparckel gaat in op een belangrijke oorzaak van het verstoorde bioritme van ouderen en mensen met dementie in de zorg, de zeer ingrijpende gevolgen daarvan op het leven en werk van respectievelijk cliënten en zorgverleners, en de wijze waarop de juiste biodynamische verlichting daar een oplossing voor biedt.

12.50 uur:   Vragen en afronding

13.00 uur: Napraten voor wie wil