Masterclass Wonen op leeftijd; trends en innovaties

masterclass bouwstenen foto vergroot

Tekorten aan geschikte woningen voor ouderen, te weinig tussenvormen, overbelasting van mantelzorgers, toenemende eenzaamheid, personeelstekorten.  De kranten staan er vol van en organisaties zijn er druk mee. Maar we zien ook: meer aandacht voor vitale wijken en een toename van het aantal burgerinitiatieven, meer samenwerking tussen allerlei organisaties en aandacht voor community building.  Er is veel in beweging momenteel. Ben je ook bezig met inclusieve wijken? Met diverse woonvormen? Innovatieve concepten? Of wil je bijgepraat worden over de trends? En andere mensen ontmoeten die met dezelfde vraagstukken bezig zijn? Doe dan mee aan de zomer masterclass! Yvonne Witter en Danielle Harkes, initiatiefnemers van platform ZorgSaamWonen praten je in de masterclass bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Met in het programma toelichting op een praktijkvoorbeeld. De masterclass vindt plaats op een leerzame locatie!

Bedankt voor je interesse, maar deze masterclass is helaas vol.

Voor wie
De masterclass is bestemd voor bestuurders, managers en projectleiders van woningcorporaties en zorgorganisaties, gemeenten, welzijnsorganisaties, patiënten- en consumentenorganisaties, actieve burgers, makelaars, ondernemers, banken en fondsen.

Daarnaast is de masterclass ook zeer geschikt voor architecten, stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars; zij bepalen mede wat er in de toekomst gebouwd gaat worden voor de toenemende groep ouderen.

Bezoekers over de masterclass
"De masterclass was praktijkgericht en gebaseerd op vele jaren onderzoek. Deze koppeling spreekt mij erg aan omdat het een goede fundering geeft voor het maken van keuzes waar wij als organisatie de komende periode voor staan. De diversiteit van het werkterrein van de deelnemers maakte deze masterclass extra interessant omdat elk topic zo vanuit meerdere invalshoeken benaderd werd. De locatie als samenwerkingsvorm werkte ook inspirerend".

"Overzichtelijk en zeer leerzaam. De masterclass heeft mijn ogen geopend".

"De masterclass is een mooie aanvulling op het boek. De persoonlijke ervaringen en kennisdeling door de schrijfsters leiden tot waardevolle interactie met de groep. Het concept van de inclusieve samenleving in de locatie Hart van Vathorst biedt de nodige inspiratie".