Terugkomdag webinar woonzorgvisie

ererer

Alle gemeenten moeten volgens de Taskforce Wonen en zorg in 2021 beschikken over een woonzorganalyse en een woonzorgvisie. Ook zijn gemeenten sinds het aanpassen van de woningwet verplicht om een woonvisie op te stellen. Tijdens de webinar op 11 mei georganiseerd door Companen en ZorgSaam Wonen hebben we besproken hoe deze plannen goed op elkaar aangesloten kunnen worden. Hoe spreken we elkaars taal en voorkomen we dubbel werk bij de ketenpartners en bij de gemeenten zelf?

logo companen

We zijn alweer een aantal maanden verder en zijn benieuwd waar u nu staat in uw traject richting een woonzorgvisie. Waar is vooruitgang geboekt en waar loopt u vast? Daarom organiseren Companen en Zorgsaam Wonen een terugkomdag op 2 november van 14:00 tot 17:00 op het kantoor van Companen (Tivolilaan 205, 6824BV in Arnhem).

Op deze middag komen we fysiek* bij elkaar en gaan we met u het gesprek aan over waar u nu staat in uw traject richting een woonzorgvisie. Waar heeft u de afgelopen maanden successen geboekt maar ook waar loopt u vast. We stellen een programma op met behulp van casussen ingebracht door deelnemers vanuit ons netwerk aan de hand van de volgende thema’s:

  • Wie gaat wat doen? (Afstemming opgaven en acties binnen en buiten uw organisatie)?
  • Hoe maken we prestatieafspraken voor wonen en zorg?
  • Hoe gebruiken we het afwegingskader voor het toetsen van nieuwe initiatieven?
  • Hoe stemmen we de opgave af met de andere gemeenten in de regio? (Regionalisering)

Zo slaan we met elkaar aan de hand van de praktijk de verdiepende slag.

Geïnteresseerd: Schrijf u voor 27 oktober in via secretariaat@companen.nl

Wilt u een casus inbrengen ter bespreking, neem dan contact op met Jan van Deursen of Martin Bleijenburg

*We streven we naar een fysieke bijeenkomst. Dit kan mogelijk nog veranderen afhankelijk van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Corona. U ontvangt hierover tijdig bericht.