ZorgSaamWonen Congres

congres logo

Het landelijke jaarcongres van het platform ZorgSaamWonen vindt dit jaar op maandag 7 december plaats, op het hoofdkantoor van de Rabobank, medeafzender van het congres. Het thema van het congres is: Kiezen voor Geschikt wonen en gaat over bewustwording vergroten én over een gevarieerd aanbod ontwikkelen, over informatie bieden, de doelgroep bereiken én nieuwe woonzorgconcepten ontwikkelen. Zodat er echt wat te kiezen valt!

Het mooie aan het ZorgSaamWonen Congres van dit jaar is dat het congres zowel fysiek als online bij te wonen is. Dit mag je dus niet missen! Het maximum aantal kaarten voor fysieke deelname zijn uitverkocht, maar niet getreurd, online deelnemen kan nog steeds! Meld je aan voor de online editie >>

We zijn trots om te kunnen melden dat de keynotesprekers voor het congres zijn vastgelegd. Het gaat om:
- Kees Diepenveen, wethouder gemeente Utrecht
- Peter Hilhorst, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving
- Barbara Baarsma, directievoorzitter Rabobank Amsterdam 

- Marilyn Haimé, Raad van Ouderen

De maatschappelijke opgaven op het gebied van wonen, zorg en welzijn worden complexer. Het fysieke en sociale domein raken elkaar steeds meer. Maar zijn nog niet goed bekend met elkaar.

Het ZorgSaamWonen Congres verbindt de wereld van architecten, bouwers, beheerders en ontwikkelaars met die van lokale, regionale en provinciale overheden, zorginstellingen, dienstverleners, GGZ en woningcoöperaties.

Het thema van het congres is Kiezen voor Geschikt Wonen.

De verkiezingskoorts in Nederland neemt toe. Maart 2021 mogen we weer naar de stembus om onze volksvertegenwoordigers te kiezen. We vullen de stemwijzer in en oriënteren ons op de programma’s van de politieke partijen. En als we niet zelf actief zijn, worden we in de praatprogramma’s op tv wel met de neus op de prognoses gedrukt. Wat een verschil met de keuzes die gemaakt moeten worden om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen als er zorg nodig is of we minder mobiel worden. Bereiden we ons voor op hoe we willen wonen als we ouder worden? Denken we na over wat een geschikte woning is? Vinden we informatie over wat ontwikkelende of bouwende partijen ons gaan bieden? Valt er wel wat te kiezen of is het aanbod meer van hetzelfde?

Het doel van het congres is om het fysieke en sociale domein te verbinden, informatie te delen, elkaar te leren kennen en activeren en gezamenlijk vervolgstappen te zetten.

Lees meer over het programma en nieuws over het congres op https://www.zorgsaamwonencongres.nl/ of meld je aan >>