Programma symposium Van Nimby naar Wimby bekend!

diverse mensen

Hoe kan de samenleving toegankelijk zijn en blijven voor mensen met een hulpvraag? In de wijk, al dan niet zelfstandig, in een geclusterde woonvorm, beschutte setting of op een zorgterrein. Het gaat erom dat mensen prettig kunnen wonen op een eigen plek. Vanuit een vertrouwd thuis kunnen zij (weer) participeren in de samenleving. Dat vraagt om voldoende, passende woningen, maar ook om het creëren van een geschikte leefomgeving. Een omgeving waar mensen zich veilig en welkom voelen, waar in sociaal en fysiek opzicht geen drempels zijn.  Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat is er voor nodig? Wie heeft welke rol? Zijn er aansprekende voorbeelden?

ZorgSaamWonen, Companen, Valente en Pameijer/+Vijf organiseren op donderdagmiddag 27 januari 2022 een landelijke digitale bijeenkomst over dit thema. Met als doel te inspireren, motiveren, stimuleren en de juiste verbindingen te leggen.

Je kunt je hier aanmelden voor het symposium

We vragen een bijdrage in de onkosten van 35 euro per persoon

Het programma is nog in ontwikkeling. Neem alvast een kijkje.

Programma

12.45    Inloop met de mogelijkheid om één op één te netwerken; maak kennis met vakgenoten!

13.00    Welkom door dagvoorzitter en interactie met de deelnemers

13.10    Keynote speaker Rick Kwekkeboom lector Community Care aan de Hogeschool van Amsterdam. Geborgenheid bieden in een drempelloze samenleving; hoe dan?

13.45    Workshop ronde 1 (zie beschrijving workshops)

14.30    Workshop ronde 2 (zie beschrijving workshops)

15.15    Proeverij praktische kennis & tools (zie beschrijving Proeverij)

15.45    Keynote speaker Erik Dannenberg, voorzitter van Divosa de vereniging van gemeentelijke directeuren en leidinggevenden in het sociaal domein.

16.15    Ronde tafel Inclusie in perspectief olv dagvoorzitter met Mike Reuser MIND, Henrike Klok Rochdale, Esmee Wiegman Valente, Erik Dannenberg Divosa, Philip Smits Blauwhoed, Martin Den Hertog AxionContinu

17.00    Afsluiting en napraten in de netwerktool; deel je ervaring met vakgenoten

Meer informatie over de workshops, de proeverij en de keynotes

 

  Gekoppelde organisatie(s)

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.