Hugo
van den Beld
Hugo van den Beld
Functie
Kwartiermaker
Organisatie
Stichting Thuis in Welzijn
Mobiel

Profiel


Hugo van den Beld is specialist in de aanpak van eenzaamheid. Zijn kennis en ervaring past hij toe als kwartiermaker Thuishuisprojecten voor Stichting Thuis in Welzijn. 

Een Thuishuisproject bestrijdt eenzaamheid bij ouderen door het realiseren van een Thuishuis: een gewoon huis in de wijk als kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen (ook wel ‘studentenhuis voor ouderen’ genoemd), met daaromheen een vrijwilligersorganisatie die proactief andere kwetsbare ouderen opspoort en hen verleidt om weer mee te doen; dit onder de noemer van Thuisbezoek. Als kwartiermaker is het nu mogelijk om meer projecten op grotere schaal aan te bieden. 

Voorheen was Hugo adviseur voor het ministerie van VWS voor het Actieprogramma Een tegen eenzaamheid. Auteur van de landelijke Handreiking Lokale aanpak eenzaamheid. Initiatiefnemer van het platform Aanpakeenzaamheid.nl: het platform dat alle kennis op één plek samenbrengt.

Heeft meer dan dertig jaar ervaring in het sociale en ruimtelijke domein. Daarmee beschikt hij over een volwaardige set van kennis en vaardigheden om mensen in beweging te krijgen in complexe situaties. Opdrachtgevers waarderen zijn inspiratie, analytische vermogen, communicatieve kracht, zakelijke inzicht en creatieve geest. Ook zijn betrokkenheid, uitgebreide professionele netwerk en efficiënte aanpak blijken van grote waarde.