Monique
Kremer
Monique Kremer
Functie
Bijzonder hoogleraar actief burgerschap
Organisatie
UvA
Telefoon

Profiel


Monique Kremer studeerde Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht en Social Policy aan de University of Sussex, Verenigd Koninkrijk. Zij is als onderzoeker verbonden geweest aan het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Zij promoveerde op het proefschrift How Welfare States Care: Culture, Gender and Parenting in Europe (Amsterdam University Press 2007). Bij de WRR werkte Monique mee aan de rapporten De verzorgingsstaat herwogenIdentificatie met Nederland (2007), Minder pretentie, meer ambitie. Ontwikkelingshulp die verschil maakt (2010), In betere banen. De toekomst van de arbeidsmigratie in de EU (2012), Roemeense en Bulgaarse arbeidsmigratie in betere banen (2014), Hoe ongelijk is Nederland? (2014), De robot de baas (2015) en Voor de zekerheid (2017).

In 2013 verscheen bij Boom/Lemma Vreemden in de verzorgingsstaat. Hoe arbeidsmigratie en sociale zekerheid te combineren. Zij is tevens lid van de raad van toezicht van het Verwey-Jonker Instituut.

Monique is nu senior wetenschappelijk medewerker en projectcoördinator van de projecten Toekomst van werk en Middenklassen onder druk.

In september 2015 is Monique aangesteld als bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daar zal zij zich onder andere bezighouden met het thema langdurige zorg.