Gemeente Rotterdam

Telefoon

Profiel


 

Rotterdam maakt zich klaar voor groeiende groep ouderen

Rotterdam is een dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Rotterdam is befaamd om haar vernieuwingsdrift en ongepolijste charme. Of het nu gaat om de steeds veranderende skyline vol gedurfde architectuur, onze haven die geldt als slimste ter wereld, of de can-do mentaliteit van de bewoners. Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en altijd in beweging. Een stad van voorlopers, pioniers en mensen die verandering durven en willen brengen.

De komende jaren neemt het aantal 65-plussers in Rotterdam met een derde toe. Deze groeiende groep ouderen kan zich in de derde levensfase in onze stad verder ontplooien. Hun kennis, ervaringen en inzet zijn belangrijk voor onze stad. Maar dit stelt ook andere eisen aan de stad. Aan onze sociaal-culturele en sportieve voorzieningen, aan onze woningen, maar ook aan de zorg stelt het andere eisen. Het programma ‘Rotterdam, Ouder en Wijzer’ maakt de stad klaar voor het groeiende aantal ouderen.

Een belangrijke ambitie in het programma is het realiseren van geschikte woningen voor ouderen, aanpassingen in de woonomgeving. Daarnaast kan iedere Rotterdam voor zover mogelijk in zijn eigen wijk oud worden. Met bijna honderd partners uit de stad gaan we aan de slag met deze opgave om van Rotterdam een stad te maken waar je, samen met anderen, gezond en vitaal oud kunt worden en actief kunt blijven. En waar passende zorg en ondersteuning is als je het niet meer zelfstandig kunt.