Meer over de ZorgSaamWonen Award 2022

De prijsvraag:
Van 27 juni tot en met 12 september 2022 kunnen initiatieven worden aangemeld voor de ZorgSaamWonen Award 2022. De ZorgSaamWonen Award 2022 is een ideeënprijsvraag en kent één winnaar van de publieksprijs, en één winnaar van de juryprijs. De prijsvraag is een initiatief van ZorgSaamWonen, met ondersteuning van het ministerie van VWS/Eén tegen Eenzaamheid, Woonzorg Nederland en de gemeente Rotterdam.

 

De prijs:
ZorgSaamWonen stelt voor beide winnaars (zowel jury als publieksprijs) een prijs beschikbaar. De prijs wordt uitgekeerd in de vorm van: 
-    ZorgSaamWonen Award 2022, 
-    Financiële en praktische ondersteuning, zodat het idee ook gerealiseerd wordt op een concrete locatie (in samenwerking met experts en het Oranjefonds)
-    interview in het digitaal magazine van ZorgSaamWonen en aandacht voor de uitvoering van het idee bij het ZorgSaamWonen congres 2023. 
-    de twee winnaars mogen hun idee promoten via het platform van ZorgSaamWonen via een artikel of filmpje. 

Alle ingediende ideeën komen in een online dossier op ZorgSaamWonen. In een breed verspreid digitaal magazine besteden we aandacht aan de inzendingen. De winnaars presenteren zich tijdens het jaarcongres van ZorgSaamWonen.

 

De publieksprijs:
Van 15 september t/m 24 september middernacht kan online gestemd worden op alle ingediende ideeën. De drie projecten met de meesten stemmen worden genomineerd voor een 1-minuut pitch tijdens het Seminar Buurtroutes – plekken voor ontmoeting op 3 oktober 2022. Het aanwezige publiek kiest hieruit hun winnaar voor de publieksprijs.

 

De juryprijs:
Eind september kiest een deskundige jury de top drie van meest inspirerende ideeën. Tijdens het Seminar Buurtroutes – plekken voor ontmoeting, op 3 oktober 2022 geven de drie genomineerden een 1-minuut pitch over hun project. De jury kiest hieruit de winnaar van de juryprijs. 

 

Wie kan meedoen? 
Iedereen die een goed inspirerend idee heeft voor een buurtroute kan meedoen. Dus zowel  partners die aangesloten zijn bij het platform ZorgSaamWonen als mensen en organisaties die nog nooit gehoord hebben van het platform ZorgSaamWonen. 

 

Criteria
De prijsvraag zoekt ideeën van Buurtroutes in wijken en buurten waar het ‘fysieke aspect’ een expliciete, betekenisvolle en aantoonbare bijdrage levert aan het stimuleren van ontmoeting. De ideeën vertalen het concept ‘Buurtroute als plek van ontmoeting’ naar een concrete toepassing in een buurt. 
In het jury reglement is dit verder toegelicht.
Bij de beoordeling let de jury op de volgende criteria: 
-    Inspirerend idee ook voor andere buurten; het idee biedt nieuwe inzichten, zet aan tot nadenken en/of actie in buurten. Het geeft energie en mensen kunnen het idee voor zich zien in hun eigen omgeving. Het idee is in deze vorm niet eerder toegepast. 
-    Effectief idee; het idee draagt bij aan het stimuleren van ontmoeting in de eigen woonomgeving.  
-    Haalbaar idee: het idee kan binnen een jaar op een locatie gerealiseerd worden en het idee is voldoende uitgewerkt om met fondsen in gesprek te gaan.  

 

Vragen?
Heb je vragen over de award? Neem dan contact op met de klantenservice via 038 460 63 84 of mail naar info@zorgsaamwonen.nl

Acquire Publishing B.V. gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Bekijk het Privacy Statement.

De Jury


 

masterclass

Hans Adriani, (juryvoorzitter), voorzitter Taskforce Wonen en Zorg,  voormalig wethouder gemeente Nieuwegein.

 

masterclass

Rick Kwekkeboom, lector Langdurige Zorg en Ondersteuning Hogeschool van Amsterdam.

 


masterclass

Marlou Pijnappel-Clark, Teamleider zorgen voor elkaar bij Oranje Fonds.

 


masterclass

Henk Middelkoop, architect Kokon architectuur & stedenbouw.

 

masterclass

Geesje Nijhof, Lid Raad van Ouderen. Niet meer praktiserend arts maatschappij en gezondheid. 

 


De Partners

 

partners award

Heb je vragen over de ZorgSaamWonen Award 2022? Stuur dan een mail naar info@zorgsaamwonen.nl