Seminar Collectief Wonen

ere

In juni organiseren ZorgSaamWonen en WBVG samen het seminar collectief wonen. 

Stapel op collectief wonen. De collectieve woonvorm heeft een antwoord op tal van maatschappelijke problemen en draagt bij aan het oplossen van de wooncrisis. Het is een manier om betaalbaar te wonen; het zorgt voor duurzame en leefbare buurten; het schept mogelijkheden om langer zelfstandig te wonen; het kan eenzaamheid voorkomen én het sluit aan bij de groeiende wens naar het delen van voorzieningen. Niet voor niets trekt collectief wonen steeds meer belangstelling.

De WBVG (Woningbouw Vereniging Gelderland), gespecialiseerd in collectief wonen en ZorgSaamWonen zijn stapel op collectief wonen. Er gebeurt momenteel veel op dit terrein, zeker in de regio Arnhem-Nijmegen. Maar dat is nog niet overal voldoende bekend. Ook is het niet altijd even makkelijk een initiatief van de grond te krijgen. Dat moet en kan anders! Daarom organiseren zij op donderdagmiddag 23 juni het mini-symposium Stapel op collectief wonen in restaurant Stroom te Lent.

Collectief wonen verbindt!

We nodigen je van harte uit voor een levendige bijeenkomst waar werelden samenkomen en samen kennis maken.

PROGRAMMA

12.30 uur          inloop met een broodje

13.00 uur          opening door Bernard Smits (WBVG) en Yvonne Witter (ZorgSaamWonen)

13.10 uur          Van Groot naar Beter, samen wonen op leeftijd. Dr. Darinka Czischke, Associate Professor at the Faculty of Architecture and the Built Environment, Delft University of Technology presenteert de resultaten van het onderzoek van de TU Delft.

13.25 uur          Video-interview met Arie Lengkeek, schrijver van Operatie Wooncoöperatie

13.30 uur          Drie deelnemers uit diverse sectoren vertellen over de kansen van collectief wonen
                         Ronde 1: pitches met Marieke Smit (GroenLinks), John Peeters (CPO Platform Nijmegen), Ellen Ootes (Cooplink)

13.50 uur          Korte film met introductie door Pauline van Tuyll, de maakster

14.00 uur          Drie deelnemers uit diverse sectoren vertellen over de kansen van collectief wonen ond Ronde 2: pitches met Angelique Bellemakers (Inbo architecten), Michel van Wijk (Mecus Projectontwikkeling), Astrid Huitink-Jacobs (Rabobank).

14.20 uur          Panelgesprek o.l.v. Marc Jansen (CCW Woonkr8) met Peter Kerris (provincie Gelderland), Marije Raap (gemeente Amsterdam), Tanja Morsheim (Platform 31).

14.50 uur          Pauze en kennis maken met een aantal bewonersinitiatieven.

15.35 uur          Stap in, stap op….. We gaan on tour langs een aantal Nijmeegse projecten op het gebeid van collectief wonen. Neem je fiets mee of stap in de bus die voor je klaar staat.

16.45 uur          Stap uit, stap af….. We eindigen bij een uitdagend, duurzaam wooninitiatief: IEWAN in Lent, onder het genot van een drankje.

Zien we je op 23 juni? Meld je aan voor het seminar Collectief Wonen op 23 juni >>

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met collectief wonen.  We hebben plek voor maximaal 80 personen.

Lees ook: ZorgSaamWonen ondertekent manifest 'Ruimte voor collectief wonen'