Webinar Woonzorgdata: van data naar doen

woonzorgdata

Woonzorgdata zijn nodig om vraag en aanbod helder te krijgen. Welke data zijn beschikbaar? Hoe worden ze inzichtelijk gemaakt? Hoe lees je data en hoe gebruik je ze? In deze praktische bijeenkomst krijgen deelnemers tips en adviezen.

Met drie sprekers gaan we in dit webinar de diepte in.

Bart Elsten is commercieel manager bij Van Wijnen. Hij neemt ons mee in de data die beschikbaar zijn om een beeld te krijgen van een bepaalde wijk. Samen met EIFFEL ontwikkelde Van Wijnen een dashboard waarin verschillende databronnen zijn samengebracht. Maar dan begint het pas, aldus Bart. Want hoe geef je data handen en voeten?  Hoe krijg je zicht op de specifieke groepen in een wijk en hoe kom je tot een aanbod dat aansluit bij hun wensen?

Ioulia Ossokina is assistent professor aan de TU Eindhoven en doet onderzoek naar woonwensen en verhuisgedrag van seniorenDoor big data ontstaat inzicht in de waarde die senioren toekennen aan diverse kenmerken van woning en omgeving. Dit helpt aantrekkelijke woonconcepten voor ouderen te ontwerpen. Als intermezzo in het programma gaan we zelf aan de slag met een demonstratie van het keuze programma ‘take a choice’ dat ze in haar onderzoek ontwikkelde.

Carolien Vermaas is directeur seniorenhuisvesting van HD groep en maakt gebruik van verschillende data programma’s bij het bepalen van de woonzorgvraag in een bepaald gebied. Ze werkt met oa de CareInvest monitor en lokale gegevens zoals de personas en doelgroepen van de gemeente Rotterdam. Ze gaat in op de kansen en valkuilen bij het toepassen van de data op de keuzes die in het ontwikkel- en ontwerpproces gemaakt worden.

Programma

14.00                  Welkom – Daniëlle Harkes

14.05                  Wijk in beeld; wat kun je ermee – Bart Elsten

14.25                  Ontwerpen voor ouderen met big data – Ioulia Ossokina

14.45                  Intermezzo; take a choice

15.00                  Korte pauze

15.10                  Werken met data; kansen en valkuilen – Carolien Vermaas

15.35                  Discussie aan de hand van de presentaties en vragen van de deelnemers

16.00                  Afsluiting


ere
Bart Elsten

rere
Ioulia Ossokina 

rere
Carolien Vermaas