Zorgeloos wonen én voluit leven – Excursie naar Triamant Bree

erer

Met haar warme, bruisende buurten geeft Triamant een vernieuwend woon- en leefconcept vorm in Vlaanderen. Zo lang mogelijk, zo gezond mogelijk gelukkig leven - daar gaat het hier om. Triamant combineert in haar buurten de sleutelvoordelen van diverse bestaande woonvormen, zonder de nadelen. Jong en oud, kerngezond of hulpbehoevend, leven er door én met mekaar. Naast meer dan 120 flats en studio’s zijn er tal van voorzieningen en services waaruit men kan plukken. Een gastvrij team geeft bewoners en omwonenden een duwtje in de rug om mekaar te ontmoeten, helpen en inspireren, en om tot op hoge leeftijd vitaal en zelfstandig te blijven.

Inmiddels telt Triamant zes buurten, verspreid over Vlaanderen. Op 25 augustus brengen we een bezoek aan Triamant Bree, op een uurtje rijden van Eindhoven. Op deze locatie heeft Triamant het voormalige kloosterdomein Gerkenberg nieuw leven ingeblazen. We nemen een kijkje in en om de nieuwbouw en de herontwikkelde gebouwen. We gaan met elkaar in gesprek over het kneden van moderne blue zones en het creëren van levendige buurten voor jong en oud. Ook krijgen we een presentatie over het Vlaamse programma Zorgzame Buurten en wisselen we ervaringen en inzichten uit over het werken aan inclusieve leefomgevingen. Ook krijgen we een presentatie van een expert van Saamo Limburg over zorgzame buurten. In de afgelopen jaren werkte Saamo in vier gemeenten aan praktijk - en beleidsontwikkeling voor zorgzame buurten en legde de opgebouwde kennis en ervaring vast in de publicatie 'Minder mazen, meer net'. 

Wil je kennismaken met dit vernieuwende Vlaamse woon- en leefconcept? Meld je dan aan voor deze zomerse excursie naar Bree op donderdag 25 augustus van 11 - 15 uur. Het aanmeldformulier komt zo snel mogelijk live op deze pagina

Programma:

11.00u     ontvangst + kennismaking

11.15u     kennismaking met Triamant door CEO en founder Jo Robrechts: blue zones, inclusief wonen, voluit leven

11.45u     toelichting op de locatie Bree door Katleen Caymax

12.00u     locatie bekijken in kleine groepen

13.00u     lunch

13.45u     Presentatie over visie, aanpak en de praktijk van zorgzame buurten door expert Saamo Limburg

14.15u     in gesprek over dilemma's en uitdagingen

15.00u     afronding 

Lees meer over Triamant Bree