Aanjaagteam Wonen Welzijn Zorg voor Ouderen lanceert nieuwe website

Hans Adriani

Per 1 mei van dit jaar is het Aanjaagteam Wonen Welzijn Zorg voor Ouderen van start gegaan. ZorgSaamWonen sprak eind mei met Hans Adriani, de bestuurlijk aanjager van het Aanjaagteam over de opvolger van de Taskforce Wonen en Zorg. Lag bij de Taskforce de nadruk op het vergroten van het bewustzijn bij gemeenten om een goed beeld te hebben van de behoefte aan wonen en zorg? Het Aanjaagteam maakt zich sterk voor de aanpak van het integrale vraagstuk van wonen, welzijn en zorg voor ouderen. Of zoals Adriani het verwoordde in mei: 'Nu is de tijd rijp om concreet aan de slag te gaan.'  

Het Aanjaagteam bestaat uit een landsbreed netwerk van betrokken en deskundige ambassadeurs en adviseurs, opgebouwd vanuit de voormalige Taskforce Wonen en Zorg. Zij helpen partners om tot werkbare bestuurlijke afspraken te komen aan provinciale actietafels ‘wonen en zorg voor ouderen’. Daarnaast jagen zij partijen aan om deze woonzorgafspraken te vertalen naar concrete projecten. Vanaf 28 augustus is een nieuwe website beschikbaar met kennis en inspiratie over de volgende onderwerpen: woonzorganalyses, woonzorgvisies, uitvoeringsprogramma's, woonzorgconcepten, organiseren van samenwerking, investeren in welzijn en leefomgeving en financiering. Op de website van het Aanjaagteam staat meer informatie over het team en wat het kan betekenen.

Ook ZorgSaamWonen wordt genoemd als inspiratiebron. De catalogus Woonvormen voor Senioren is uitgelicht als inspiratie bij het creëren van een passend woonzorgconcept en het financieringsvraagstuk. Daarnaast heeft ons Digitaal Magazine over Buurtroutes een plekje gekregen bij het onderwerp 'Investeren in welzijn en leefomgeving'. Wij zijn daar heel blij mee en hopen het Aanjaagteam en alle organisaties in het sociaal domein en belangenbehartigers nog meer te kunnen inspireren met onze artikelen, bijeenkomsten en excursies.

Het interview met Hans Adriani kun je hier teruglezen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.