Seminar vitaal ouder worden in een vitale woonomgeving

vitaal ouder worden ding

De verhuizing naar een levensloopbestendige woning uitstellen houdt je jong.

Na een periode van veel thuiszitten en oneindig beeldbellen zullen wij onze seminars weer langzaam gaan opstarten. Er staan komende periode een aantal ZorgSaamWonen seminars op de planning. Deze seminars zullen plaatsvinden op locatie. Dit houdt in dat maximaal 30 personen zich kunnen inschrijven om op locatie aanwezig te zijn. De eerste paar seminars zullen wij achteraf ook online publiceren, zodat ook mensen die niet aanwezig konden zijn het seminar kunnen nakijken. Op locatie zullen wij de richtlijnen van het RIVM volgen.

En de stofzuiger is juist een mooi fitnessapparaat. Deze en andere inzichten staan centraal in het seminar over vitaal ouder worden en het wonen. Hoe kun je woningen en wijken zodanig inrichten dat het bijdraagt aan vitaal ouder worden? In dit seminar geven onderzoeker Lex van Delden van Leyden Academy on vitality and ageing, architecte Dorte Kristensen, directeur Atelier PRO en Jeroen Hoyng, adviseur bij Kenniscentrum Sport en Bewegen hun visie op dit thema weer en zorgen voor praktische tips die je in je werk en privé leven kunt toepassen! Jan Meerpoel, lid van de bouwpool van LOC cliëntenraden zal reflecteren op deze wijsheden vanuit perspectief van de oudere.

Programma

09.30 uur              Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur              Welkom en opening door Danielle Harkes en Yvonne Witter, initiatiefnemers van het platform Zorgsaamwonen
10.05 uur              Woonplezier en vitaliteit - Lex van Delden, expert van het platform Zorgsaamwonen
10.30 uur              Nudging in ontwerp en inrichting - Dorte Kristensen, expert van het platform Zorgsaamwonen
11.00 uur              Ontmoeting en bewegen - Jeroen Hoyng
11.30 uur              Reflectie op verhalen - Jan Meerpoel
11.45 uur              Discussie en vragen 
12.00 uur              Afsluiting 

100% zekerheidsgarantie
Bij al onze evenementen bieden wij 100% zekerheidsgarantie aan. Kan een evenement niet doorgaan, dan wordt u gratis overgeplaatst naar een nieuwe datum. Kunt u dan niet? Dan ontvangt u een tegoedbon waarmee u tot eind 2021 gebruikt kunt maken van één van onze vele activiteiten, lidmaatschappen of abonnementen.