Webinar kleinschalige woonvormen realiseren met Stimuleringsregeling

baarn

Steeds meer 55+-ers nemen het heft in eigen handen en starten een initiatief om een levensloopbestendig woonproject te realiseren. Ook sociale ondernemers zien kansen om innovatieve kleinschalige woonvormen te bouwen. Deze initiatieven zijn hard nodig, want er is grote behoefte aan alternatieve woonvormen. 

Programma

  • 10.30 uur Opening door ZorgSaamWonen, moderator Daniëlle Harkes
  • 10.35 uur Burgerinitiatieven Wonen, Zorg en Welzijn, juist nu!, Jan Smelik, algemeen coördinator Nederland Zorgt voor Elkaar
  • 10.50 uur Stimuleringsregeling Wonen en Zorg, Frank van der Voort senior adviseur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • 11.05 uur Praktijkvoorbeeld Zorgerf Berkelland, Haidy Jansen initiatiefneemster
  • 11.20 uur Vraag & antwoord
  • 11.40 uur Afronding
  • 11.45 uur EindeZelf plannen? Of geïnteresseerd? Doe dan mee aan het webinar ‘Kleinschalige innovatieve woonvormen realiseren met de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg’. Het platform ZorgSaamWonen, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren dit webinar op dinsdag 7 juli van 10.30 tot 11.45 uur. Je hoort meer over burgerinitiatieven op het gebied van Wonen, Zorg en Welzijn en de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg voor financiering van initiatieven. Natuurlijk zijn er ook praktijkvoorbeelden, waaronder die van Zorgerf Berkelland. Er is voldoende ruimte voor vragen. Doe mee en meld je nu aan.

Dit webinar is met name bedoeld voor initiatiefnemers van innovatieve kleinschalige woonvorm voor overwegend 55-plussers, sociale ondernemers die een kleinschalig woonzorgarrangement vanaf 5 wooneenheden willen realiseren, procesbegeleiders, gemeenten, woonzorgorganisatie, provincies, banken, financiers en ouderenorganisaties.

ZorgSaamWonen sprak onlangs met senior adviseur Frank van der Voort van RVO. Lees het interview hier >>
En ook met Haidy Jansen, die zelf een kleinschalige woonvorm is gestart. Lees het interview hier >>
En last but not least een artikel met Jan Smelik. Lees het artikel hier >>

Meld je aan voor dit webinar >>