Binnen dit thema lees je alles over groen en hoe dit ten goede kan komen aan de gezondheid. Het draagt bij aan vitaal ouder worden en sluit dan ook goed aan bij dit hoofdthema. Buitenlucht is goed voor ons allemaal en groen houdt ons gezond en fit. 

Denk mee voor een Gezonde Buurt

Het Gezonde Buurt-project is een echt doe-project waarbij de kinderen, volwassenen, de gemeenten en andere betrokkenen uit de buurt zoals een sociaal wijkteam, moskee of dagbestedingslocatie bezig zijn met een gezamenlij

Kom van de bank af en ga op beweegvisite

De Nationale Beweegweek voor Ouderen is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, dat als geen ander weet dat sporten het antwoord is op veel gezondheidsklachten en dat het tevens een medicijn is tegen eenzaamheid.

Frisse zorggebouwen

Wim Verheul, installatie- en duurzaamheidadviseur bij bbn adviseurs, ontwikkelde de methode ‘Frisse Zorggebouwen’ die ervoor zorgt dat de kwaliteits- en duurzaamheidseisen van zorgorganisaties als beheeraspect kunnen worden opgen

Inspiratietool leefomgeving senioren

De woonomgeving van ouderen krijgt steeds meer aandacht. Ook in het nieuwe programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen van minister Helder is het verbeteren van de woonomgeving van ouderen één van de aandachtspunten.

Voorsorteren op het ouder worden

Dit is de tweede aflevering van de reeks van vijf artikelen van Henk Geene over de voorzorgcirkels. Vijf jaar lang heb ik, Henk Geene, me verdiept in het ouder worden en in de ouder wordende medemens.