Whitepaper '10 innovaties in de ouderenzorg'

Woonzorgcentrum De Borgstee, Vledder - Door: Peter van Beek
Woonzorgcentrum De Borgstee, Vledder - Door: Peter van Beek

Het is overbekend: het personeelstekort in de zorg, de toename van de zorgvraag, de afname van de beschikbaarheid van mantelzorgers, meer zorg die thuis geleverd moet worden, de krapte op de woningmarkt. Dat vraagt om een andere manier van (samen)werken, een andere manier van het organiseren van wonen, welzijn en zorg. Verschillende organisaties die actief zijn in het fysieke en sociale domein zetten samen de schouders eronder. Ook zorgorganisaties zijn volop bezig om in te spelen op deze ontwikkelingen. Zij zetten onder meer in op gemeenschapsvorming, zorgzame buurten en ondersteunen bewoners in hun dagelijks leven met aandacht voor hun welzijn. ZorgSaamWonen zet enkele van deze innovaties waar zorgorganisaties een prominente rol spelen op een rij.

Yvonne Witter schreef de Whitepaper '10 innovaties in de ouderenzorg'. 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.