Seminar Woonformules en slimme wijken

seminar wonen en woonomgeving

In een ochtend op de hoogte van de nieuwste inzichten over woonformules die ouderen helpen langer zelfstandig te wonen en een woonomgeving die dat ondersteunt? Kom dan naar het seminar Nieuwe woonformules & slimme wijken.

Na een periode van veel thuiszitten en oneindig beeldbellen zullen wij onze seminars weer langzaam gaan opstarten. Er staan komende periode een aantal ZorgSaamWonen seminars op de planning. Deze seminars zullen plaatsvinden op locatie. Dit houdt in dat maximaal 30 personen zich kunnen inschrijven om op locatie aanwezig te zijn. De eerste paar seminars zullen wij achteraf ook online publiceren, zodat ook mensen die niet aanwezig konden zijn het seminar kunnen nakijken voor 25 euro. Op locatie zullen wij de richtlijnen van het RIVM volgen.

Programma 
09.30 uur
Inloop
10.00 uur Opening door Daniëlle Harkes van ZorgSaamWonen 

10.05 uur Masi Mohammadi Huis als mantelzorger; ervaringen uit de living labs
10.30 uur Elle van der Wall en Bernell Herder Ontmoetingsruimtes; functies en schaal
11.00 uur Willemijn Souren Woonformules van Woonzorg Nederland 
11.25 uur Carolien Vermaas In beweging!
11.50 uur Vragen en discussie 
12.00 uur Afsluiting en napraten

Omdat we met een kleine groep zijn is er veel mogelijkheid tot interactie. We vragen de sprekers om ruimte te houden (5 a 10 minuten) om een aantal vragen direct na hun presentatie te beantwoorden. Aan het eind van de ochtend is er ook nog ruimte voor een aantal vragen en discussie.
Vanwege de RIVM richtlijnen Is er geen pauze in het ochtendprogramma. Vooraf is er gelegenheid om koffie te drinken. Bij de zitplaatsen is een flesje water aanwezig. Na afloop kunnen mensen een verpakt broodje meenemen.

Toelichting op het programma
Het advies van de commissie Bos uit januari 2020 windt er geen doekjes om; bouwen, bouwen, bouwen, is het devies. Ouderen zijn niet altijd het beste af als ze blijven wonen in de woning waarin ze al wonen. Er is behoefte aan nieuwe woonformules die beter inspelen op de behoefte van ouderen. En daar kan veel variatie in zitten. In dit seminar komen verschillende nieuwe woonformules aan bod en kijken we ook naar de woonomgeving.

Professor Masi Mohammadi, hoogleraar ‘Smart Architectural Technologies’ aan de TU Eindhoven en lector ‘Architecture in Health’ bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) praat u bij over de haar concept  ‘Huis als Mantelzorger’ en deelt de ervaringen uit de living labs waar dit concept toegepast en ontwikkeld wordt samen met gemeenten, woningcorporaties en zorgorganisaties.

Elle van de Wall, adviseur strategie en beleid wonen, zorg en wijken bij corporatie Talis gaat in op de rol van gemeenschappelijke ruimtes bij sociale interactie tussen bewoners. Bernell Herder, onderzoeker bij  het Lectoraat Architecture in Health, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, maakt een sociaalruimtelijke analyse van een aantal ontmoetingsruimtes van corporatie Talis en zal zijn eerste conclusies met u delen.

Willemijn Souren, senior adviseur strategie & innovatie bij van Woonzorg Nederland, geeft een toelichting op de nieuwe woonformules die Woonzorg Nederland heeft ontwikkeld om de diversiteit van ouderen aan te spreken. Ook het onderzoek vanuit het living lab van TU/e en HAN wordt toegelicht.

Carolien Vermaas, directeur senioren- en zorghuisvesting van HD groep ontwikkelt comfortabele en huiselijke woonzorgcomplexen waarin bewoners intensieve zorg kunnen krijgen of juist nog zelfstandig kunnen wonen in een prettige omgeving, zoals Zorgvilla Hillegersberg voor Martha Flora. Zij vertelt over de nieuwe woonvoorzieningen waar HD groep mee bezig is waar ontmoeten, voeding en privacy in gezonde balans zijn.

Het seminar is gratis voor leden (1 kaart) en partners. Sluit je ook aan bij Zorgsaamwonen >>

Aanmelden voor het seminar Wonen en Woonomgeving >>

100% zekerheidsgarantie
Bij al onze evenementen bieden wij 100% zekerheidsgarantie aan. Kan een evenement niet doorgaan, dan word je gratis overgeplaatst naar een nieuwe datum. Kun je dan niet? Dan ontvang je een tegoedbon waarmee je tot eind 2021 gebruikt kunt maken van één van onze vele activiteiten, lidmaatschappen of abonnementen.